WGA-Gat verzekering
Met de WGA gat verzekering uitgebreid (incl. eenmalige IVA uitkering) zijn medewerkers verzekerd van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid.
-
WGA-Gat verzekering
Nieuwe cao vereist actie van ondernemers
Vanaf 2007 is in de cao geregeld dat werkgevers verplicht zijn een WIA-verzekering af te sluiten voor de medewerkers. Tijdens cao-besprekingen werd duidelijk dat deze regeling niet langer aansloot op de behoeften van de medewerkers in de AGF-branche. Vanaf 1 april 2022 is deze regeling veranderd. Dit heeft effect op jouw verzekeringen. Belangrijk is dat je hier zelf actie onderneemt. Hoe? Dat lees je in dit bericht.
Wat is er veranderd?
Een medewerker die ziek wordt kan na 2 jaar ziekte geconfronteerd worden met een forse inkomensachteruitgang. Om dit grotendeels op te vangen is in de cao een verplichte WIA-verzekering voor medewerkers opgenomen. Deze WIA-verzekering bestaat uit twee delen. De loondervingsverzekering en de WGA-gat verzekering. Er werd zo weinig gebruik gemaakt van de loondervingsverzekering dat besloten is dit onderdeel niet meer op te nemen in de nieuwe cao.
Daarentegen is de WGA-gat verzekering uitgebreid met een unieke éénmalige uitkering van € 10.000,- (bij full time dienstverband en anders pro rata) voor medewerkers die in de IVA terechtkomen. Met deze uitkering kunnen medewerkers extra kosten opvangen in de thuissituatie.
Grote gevolgen als je niets doet
Je moet hiervoor een verzekering afsluiten. Doe je dat niet en wordt één van jouw medewerkers langdurig arbeidsongeschikt, dan moet je de aanvulling op de WGA-uitkering en de éénmalige IVA-uitkering zelf betalen. Het gaat dan al snel om enorme bedragen! Heb je in het verleden hiervoor een verzekering afgesloten dan voldoet deze verzekering niet meer aan de nieuwe situatie per 1 april 2022. Pas deze aan.
Neem contact op met AVN Risk en wij helpen je verder!
Om de nieuwe cao-regeling te verzekeren is er een nieuwe mantelovereenkomst gesloten via AVN Risk. Deze nieuwe overeenkomst sluit naadloos aan bij de nieuwe cao-bepaling. Werkgever en werknemer dragen ieder 50% van de kosten van deze verzekering. De premie voor deze nieuwe regeling ligt een fractie lager. Door vanaf 1 april 2022 hiervan gebruik te maken voorkomt u financiële verrassingen.
Neem contact op met AVN Risk en laat je informeren. Het telefoonnummer is (030) 284 86 13 of laat je gegevens achter op het contactformulier. AVN Risk neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.